Då och Nu

Vi närmar oss slutet av april och jag kommer ihåg när jag var liten och längtade efter min födelsedag hela året och känslorna som man hade när man väl började närma sig den 5:e maj. Man längtade efter att få ha kalas med sina klasskompisar och man tänkte på alla kakor, tårtor och presenter som man skulle få. På dagis fick man bjuda alla på glass när man fyllde och jag tyckte redan då att det va så mysigt att se alla kompisar så glada när fröknarna tog fram faten med glass och kolasåsen som var ett måste! Vilka tider det va! 
 
Nu blir jag mer förvånad när man börjar närma sig maj, man har samma känsla som oj snart fyller jag år men tiden går så otroligt fort! Det som känns mest konstigt är att man ska fylla 24 men samtidigt känner man sig som den 5åriga tjejen som vill bjuda alla sina dagiskompisar på glass. Jag tycker det är roligt att fylla år och iår blir det på en båttur i Turkiet  tillsammans med Micke och en massa turister. Det kommer bli helt underbart med havet, drinkar, sol och värme! Det blir kanske en tradition att resa nånstans när man fyller, man ska ju fira ordentligt när man har en hel dag som bara ägnas åt en!
 
Helgen börjar närma sig sitt slut och nu jobbar jag mån-tis, ledig onsdag och sen bär det av mot Arlanda på torsdag. Vid 23 tiden på kvällen befinner vi oss förhoppningsvis på hotellet i Alanya och står på balkongen med en drink i handen och tittar ut över havet, det ska bli spännande att flyga och åka tillbaka till Turkiet efter 11 år! Var där med mamma, pappa, mormor och Arne när ja va runt 12-13 tror jag och det var väldigt fint då och nu ska man tillbaka och se allt igen. 
 
Nu måste vi börja med maten och sen tvätta klart. Ha en fin kväll! Kram
 
Då..kalas på altanen med grabbarna! Haha
 
 
 
 
Nu. Förra året vart det smörgåstårta och fika med gänget och sen dansade jag mig svettig på Harrys! ^^
 
 
 
 
 
 

Mat och godis

Det är kul när det händer lite i stan och nu ihelgen är det fullt upp med matmarknad, spelning på safiren, en tur till Norrköping och loppis så jag har helgen planerad. Sen kommer valborg och nästa vecka sitter jag och Micke på flyget till Turkiet för en vecka med sol, bad och mat! Det ska bli otroligt skönt att lämna vardagen och njuta av värmen och varandras sällskap, vi behöver verkligen komma iväg och umgås då vi springer om varandra hemma och jag tänker unna mig det här då det har varit tuffa månader.
 
Jag saknar och tänker på mamma varje dag, jag tänker på allt hon missar och jag kan nästan höra hennes röst i huvudet där hon tröstar eller uppmuntrar. Tänkte på henne när jag planterade ut min balkonglåda och iår blir det första födelsedagen utan att hon ringer och gratulerar eller rör ihop en smörgåstårta som vi firar med i huset. 
Det som känns mest är när man inte vet vilken väg man ska ta och inte kan fråga henne hur jag ska göra, ens mamma ska finnas och vägleda och säga att "du kommer veta när du har egna barn.."gör något ordentligt med ditt liv och slit inte ut dig inom vården" kanske skälla på en för att man slösar pengar eller handlar allt istället för att baka men nu får man själv välja hur man ska gå men jag hör hennes röst och försöker tänka så som hon skulle tänkt.  Det finns mornar och nätter där allt kommer över en och det går inte att hålla igen, På jobbet går det timmar utan att man tänker men sen när natten kommer så får man en smäll i magen och allt är tillbaka. Jag läste i en tidning om en man som sörjde sin fru i 10 år innan han kunde gå vidare och det skrämmer mig lite. 
 <3
 
Idag vart det en sån morgon när man vaknar och hjärtat rusar och tårarna kommer men nu måste jag ta mig i kragen, tvätta av mig och sen hoppa på bussen till Eskilstuna för en temadag med jobbet. Ha en fin dag och helg.
 
Kram
 
 

Freak

Solen skiner och våren är äntligen i luften! Invigde mina nya vita fina conversekopior idag och det kändes skönt när vägen var tom från grus och man såg sådär vårig ut med fräscha skor och solglasögon. 
Idag har jag varit rätt lat men jag började morgonen med en härlig frukost på balkongen med nygräddat bröd och funderade hur jag ska göra iordning balkongen. Vi har ett nytt bord och sen står det stolar som väntar på att bli målade i alla möjliga färger, gult, lila, blått och nå fin turkos. Efter frukosten gick jag upp till pingstkyrkans secondhand och hittade en bra spade till min balkonglåda som jag skruvade ihop idag. Kul med lite pyssel!
Träffade Lisa och kollade in hennes och Johns lägenhet som de renoverar och det är kul att se vad som händer men jag är glad över att inte ha något större projekt på gång, det räcker med småsaker som stolar och balkongen! Sitter hellre på pinterest och samlar inspiration till framtida hus och händelser :)
 
Annars lunkar livet på, räknar ner dagarna till vi sitter på planet mot Turkiet och sen semestern i sommar, det är tuffa dagar på jobbet och man känner sakta att man mer och mer börjar ladda ur. Humöret är upp och ner och mest känner man sig trött och glåmig men man får ta en dag i taget. Huvudsaken är att man är frisk och har fina människor omkring en. 
 
Nu har vi ätit och jag ska sätta mig ute med en tidning och andas lite vårluft. Ha en fin kväll.
Kram
 
Inspiration
 
 
 
 
 

RSS 2.0