Mösspåtagning och Valborg :D

Yes det stämmer! allt händer idag och dagen kommer vara fylld med aktiviteter :D men shit va kul det kommer bli att få dit studentmössan och fira lite :)
Sen efteråt blir det mat hos Per och sen vidare till Telgekällarn med Ragnhild och säkert halv Vackstanäs gymnasiet, det kommer bli fullt men säkert kul! 

Vill påminna alla som läser att dricka varannan vatten imorgon för Akuten på Huddinge går i strejk! Då kommer olycksdrabbade åka till Södertälje sjukhus och det kommer bli kaos där så sup inte skallarna av er! 
Drick lagom  =P



Annars ska ni fira att det är Valborg och att sommaren snart är här =)

Slit och Trauma!

Efter en härlig helg så börjar slitet igen..är på IVA idag och imorgon...men imorgon ska jag och Elin vara med i en traumaövning för personalen på sjukhuset! Haha spännande och se vad man ska spela :P Hoppas på nå tokigt!

Sen blir det ledigt från den 1-5 maj då jag fyller år =D får se om jag hittar på nått kul den 3:e för den 4:e blir det släktkalas!

Nu måste jag kila med bussen, ha en bra dag allihop! :) kram


Rent Hus!

Idag ska jag storstäda hela huset, och pappa kommer med tips som han har fått från programmet Rent Hus :)
Jag gillar städtanterna men inser att mitt hus är inte såå skitigt så att man skulle kunna få hit dem ^^
Men huset ska bli skinande rent och mitt rum blir mysigt..kan kolla om det finns nå fina blommor i trädgården :)

Jag ska försöka lägga mig ute i solen och sen kila till Lugnet och få mitt sommarschema :) hoppas på en hel del jobb! Så jag blir rik som ett troll! :D

Helgen kommer bli superhärlig :D kram

Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson Tham. Foto: Linus Hallsénius/TV4

"Herre min skapare va lortigt det va här!" =)

Från Boden presenterar vi!......=)

Idag kommer Brolle vara i Södertälje! :D så jäkla bra! Kl 15.00 på politikertorget för invigningen av nya Kringlan :) jag kommer vara där och jag kommer att njuta! :D



Idag blir det uppvaket!

Kommer att sitta på uppvaket idag på IVA, det är den avdelningen som det är mest fart på! under en dag kan det komma 15-20 patienter efter operationer. Men eftersom det är strejk i sthlms området så kommer det komma ännu fler idag...de som jobbar på uppvaket har en tendens att aldrig få fika :P så vi får väl se vart mitt blodsocker hamnar idag! Jag har börjat bli yr och nästan svimfärdig ett antal ggr nu och det känns inte kul!

För övrigt har jag ont i magen, vill helst ligga hemma och sova eftersom nätterna inte räcker till just nu... men jag får hålla ut idag och imorgon, sen är jag ledig ihelgen :) Härligt!

image45

Sådärja!

Skrev Svenska nationella idag och det gick nog bra :) ämnet blev om vittnen och att fler och fler blir straffade för mened..då att man ljuger under ed. Rätt intressant så jag hoppas det blev bra! :)

Nu ska jag lära mig Photoshop :P hittade nå guide på internet där man kan få hjälp ^^

Ut i solen oxå allihop! :D


Nationella Sv B och en fisande pappa!

Idag ska jag och säkert en massa andra ha nationellaprov i Sv B, känns rätt okej men temat iår var det tråkigaste på länge! Texterna känns gamla,  inte många roliga texter eller texter med spänning utan bara massa konstigheter! Aja det kommer väl gå bra...sitter i skolan i 5 timmar!

Sen har jag knappt sovit då jag har drömt massa sjukhusdrömmar om patienter som blöder eller får hjärtstopp..jag kan inte riktigt komma bort från sjukhuset fast jag är ledig :P Humöret är inte på topp idag!

Det blir inte bättre av att när jag kommer ner och ska göra frukost så står min pappa och fiser! :(
Så äckligt!

Ha en bättre dag allihop! kram




Glasögonorm! :P

Idag fick jag mina bågar :)

Så här ser de ut!


 Rätt fina allihop! :)


Jag som vill plugga till sjuksköterska!



Det är ett hett ämne nu, all vårdpersonal som går ut i strejk för att få bättre villkor och löner! Jag tycker det är synd att man måste gå ut i strejk eftersom de slår mot alla sjuka i städerna.
Tänk er  Gunnar som ska operera sin höft ,han har gått i 1 år med smärtor och har sett framemot operationen som ska underlätta hans liv lite..men då ringer telefonen med ett besked om att operationen är inställd, pga strejk. Vården finns för att hjälpa alla, inte bara vända sig till de mest akuta!
Undersköterskor och Sjuksköterskor ska ha bra lön för de håller folk vid liv! Jag känner mig rätt delaktig redan nu som undersköterskaelev...jag vill sedan plugga till sjuksköterska men med en taskig lön känns det nästan bättre att stanna som usk eftersom de kan få någon tusenlapp mer än sjuksyrrorna...det är lite knasigt!

Hoppas på bättre löner till vårdpersonal! De gör ett sånt viktigt arbete!

Idag beställde jag bågar :), hoppas det är något att ha!

CamerinoDesioPartinicoBari

Summerbreeze =)

Åh vilket underbart väder! :D man blir liksom varm ända till skelettet och det är inte ofta jag blir det..jo kanske i en bastu :P men inte utomhus ^^

Har varit och tränat som en tok men det känns så grymt bra efteråt! Byxorna sitter lite bättre i midjan och det finns inge gäddhäng på armarna längre! Jag har dessutom kommit ner under 60 kg igen och det känns bra! Allt över 60 är för mycket för min lilla kropp!

Senare ikväll kilar jag till Mari och latar mig :)

hmm ska nog ta en tårtbit :P pappa har gjort toscatårta men det blir en promenad efter!

Det va folk nere vid maren och solade :D det är sommarkänsla på högsta nivå! :)


Mamma vid 50+ nej tack!

Läste en artikel i Expressen idag och blev rädd för vad jag läste..artikeln handlade om hur allt fler äldre kvinnor skaffar barn och tycker att det är helt rätt att bli mamma vid 50-60 års åldern. Rekordet idag är en kvinna som är 67 år!
Det skrämmer mig att kvinnor väljer att bli mammor vid den åldern, vad har hindrat dem från att skaffa barn vid den normala 20-30 års gränsen? Är det verkligen rätt att ha en mamma som är närmare 70 när man själv fyller 1 år?

Läs mer här
http://www.expressen.se/nyheter/1.1129203/det-ar-vanskligt-att-satta-sig-over-naturen

Nej, jag håller med Linda Skugge som är krönikör på Expressen. "Det är så dumt att man häpnar" 

http://www.expressen.se/kronikorer/lindaskugge/1.1129201/vanta-inte-med-att-skaffa-barn

Kommentera gärna!


Krutgumma! :)

Idag har jag varit superhurtig! Jag har krattat i trädgården, gått ut med hunden, dammsugit och nu ska jag börja med kycklingsallad á la Julia =)
Känner mig rätt glad och uppe men det  finns alltid nått som lurar i mörkret..
Men jag försöker att inte bry mig så mycket om allt utan tar det mesta med en klackspark.

Senare ikväll ska jag läsa på inför  svenska nationellaprovet och kolla på Körslaget! Hejar på Brolle som vanligt!

Fixade en bild i nå roligt program, men Photoshop finns på min önskelista sen när jag fyller år :)

Ha en bra helg! :D kram



image39

haha jag som trodde på värsta grejen i Södertälje!


Foto: Nicklas Thegerström

2008-04-18 17:00   
Polishuset evakuerades efter misstänkt bombfynd
CENTRUM Polisstationen evakuerades, gator spärrades av och bombtekniker kallades in.
Det tickande paketet som polisen fått in visade sig dock innehålla något helt annat än en bomb.
Det var strax efter lunchtid på fredagen som delar av polishuset evakuerades efter att ett misstänkt tickande föremål hittats.

- Det var ett paket som hade kommit in som vi misstänkte kunde vara en bomb. Då tog vi det säkra före det osäkra, säger Josefin Ristnäge på Södertäljepolisen

Jovisgatan och Gästgivaregatan spärrades av och bombtekniker från Stockholm kallades till platsen.

Efter cirka en halvtimme fick den dramatiska händelsen dock ett lugnt slut då man efter informationsarbete och diskussion med personalen kunde konstatera att det inte rörde sig om en bomb - utan om en present till Södertäljepolisen.

- Paketet innehöll en väggklocka som en äldre dam lämnat i present, säger Kia Samrell, informationsansvarig på Södertäljepolisen.

Polisen hävde avspärrningarna, bombteknikerna fick motlarm och evakuerad personal kunde återvända in till sina arbetsplatser för att avsluta fredagseftermiddagen som vanligt.

- Det blev en liten solskenshistoria, säger Kia


Från dagens LT =)

Projekt

Sitter i skolan och grejar med projektuppsatsen, det går bra :) skönt att man har den klar nu så man kan slappna av lite! shit det är inte lång tid kvar till studenten! :D hurra!

Idag måste jag hitta en vårjacka! det är ju nästan sommarvärme ute nu! =)

tjing

Dagens häftigaste!

Idag har det varit full rulle på IVA! Patienter kom och gick hela tiden och man fick springa som en tok på avdelningen. Dagens häftigaste var min tur ner till bårhuset!!
Ni har väl sett skräckfilmerna där döda människor plötsligt börjar leva och blir zombies eller nått :P det hände tyvärr inte idag utan jag åkte ner med en avliden för att kolla in bårhuset. Det va rätt kusligt att se döda människor som låg uppraddade på britsar..såg en och en annan tå :P
Det mest kusliga var att när jag gick in i rummet så fick jag en känsla av att något blåste förbi mig!


Verkligen en livsupplevelse..eller ska man säga dödsupplevelse? :P


Härliga onsdag

Jag sitter just nu med min APU rapport som ska in den 5 maj, där ska jag skriva om mina upplevelser på IVA och om allt jag har lärt mig :P har även varit lite spion och snokat i lite skitnack och vem som är sjukhusets snyggaste läkare ;)  det känns lite trist att behöva göra skolarbete när man har praktik! som om man inte sliter ut sig tillräckligt på praktiken :P

aja men annars har dagen varit grejt! imorgon ska jag ha samtal med min handledare som jag har träffat 3 dagar och prata om hur det går för mig :) önska mig lycka till!

tjing

ps, snart fyller man 19 :D den 5/5 smäller det..men intåget till systemet får vänta ett år till :P

Lyssnar på arvikafestivalens webradio,
grejt musik! :)   http://www.arvikafestivalen.se/mediaplayer/index.php?id=0


IVA 3:e veckan :)

Nu har det gått 3 veckor på praktiken och det känns riktigt bra! har koll på rutinerna och personalen är super härlig! :D måste få sommarjobb där nu! Lugnet känns som ett andrahandsval just nu men jag måste vara där i sommar eftersom de redan fixat sommarschemat..aja det ordnar sig! jag får slita hela sommaren om det behövs!

Igår tog jag flera blodprover och jag är rätt smidig med sprutorna! =D

Senare idag blir det träning! vill ju inte se ut som en deg inte! ^^

ha en bra dag! tjing

haha min nya look! ;) dream goal!


Snygging i glasögon!

Nu har jag varit på synundersökning. Optikern sa att jag har rätt bra syn och att jag inte behöver glasögon för resten av livet :) men jag kan behöva glasögon när jag ser på tv, sitter vid datorn eller kör.
Känns rätt skönt att inte behöva glasögon konstant utan bara då och då :) nu gäller det bara att hitta nåt snyggt!

ModenaNå? :P

Arvikafestivalen!! =)

2 nya heta band till Arvika 08!

 Hot Chip! 
http://www.myspace.com/hotchip



och även Kate Nash! :D  http://www.myspace.com/katenashmusic



Kolla även in www.arvikafestivalen.se! =) HETASTE SOMMAREN NÅGONSIN!

Hej Doktor House!!

Södertälje sjukhus har en egen doktor House! :D jag satt i personalrummet och sörplade mitt kaffe när en man kommer in..jag tittar snabbt vem det kunde vara men hade inte träffat honom tidigare på avdelningen.
Sen sitter jag bara och gapar! Mannen som kommer in är en kopia av dr House!! Verkligen likt och sen när han började prata så kunde man höra en kaxig likhet :P jag blev rätt fascinerad ^^


SL ute på landet!

Söndagar är nog de värsta dagarna att åka buss! Jag ska börja på IVA kl 14.00 och måste då åka en timme innan jag börjar. Sen när jag ser busstiderna så går det en buss kl 12.00 och en buss 13.15..om jag tar bussen som går kl 12 så är jag inne i Södertälje halv 1 och får då springa runt en och en halvtimme innan jag börjar..men om jag tar 13.15 bussen så kommer jag in 13.44 men då går det ingen buss upp till sjukhuset :P
Jag vet att det låter gnälligt men det är skitväder ute och jag har ingen lust att vara ute mer än nödvändigt!

Det är fan dags att börja med lite körkortsteori och övningskörning!

Jobbar till kl 21.45 idag, låter tungt :P
Men imorgon är jag ledig :D




blindbock höhö

Nu är synundersökningen bokad till måndag :) känner mig lite nervös för jag har nästan bestämt mig för att jag ser dåligt..jag tror jag är rätt fin i glasögon men det är ju bättre om man inte behöver :P


Hej helgen!

Blir inte mycket ledigt nu ihelgen, jobbar morgonpasset idag och kväll på söndag. Men på måndag är jag ledig och funderar på om man ska ta en sväng till sthlm och kolla in lite kläder :) någon som vill sponsra? ^^
Är lite småfattig just nu men jag vill ha nå tjusigt till mösspåtagningen som är den 30 april! :D Snart blir det studenten!!! :D

Utanför är det minus grader :( längtar till sommaren!

Dags att växa upp lilla flicka.

Hemma igen från dagsturen till Katrineholm, jag gillar den staden! rätt mysig ^^

Köpte med mig sushi hem :)

Jo, jag kanske är knäpp i huvudet men det börjart närma sig nu..vuxenlivet kliver på som en objuden gäst och det är då man börjar hetsa inför framtiden! Mamma skriker om att jag ska betala hemma nu till sommaren om jag jobbar fullt..saken är den att det blir antingen sommarvikariat på Lugnet Äldreboende eller på IVA på Södertälje sjukhus.
Jag måste fixa nån slags lösning eftersom båda platserna vill ha mig under sommaren..
Sen kommer hösten, mina planer som jag har nu är att för pengarna från sommaren ta tag i körkortet, det behöver man tid och tålamod me :P sen måste jag anmäla mig till matte B kurs på komvux men det känns rätt meningslöst eftersom jag är sämst på matte...men det är ett måste för att komma in på sjuksköterskaprogrammet!

Får se hur allt blir..måste ladda :P

Utbildning, arbete, pengar, lägenhet, bil, hund, barn... heja svensson livet! ^^


If I could be naive again


Jag måste även kila till en optiker för att kolla synen! Ser rätt dåligt nu! :(
"Jag som mobbat folk för sina glasögon"
image38

usch!

Läste precis i LT att man har tagit en man som haft den största samlingen av barnporr i hela Sverige!
1 miljon bilder och filmer!! Hur sjukt är inte det? Det är såna människor som man ska tvångs terilisera så att de aldrig själva får barn! Sjuka gubbar och kvinnor som drar sig till småbarn..blir skrämd och ledsen över att läsa sånt.

Men det är väl den verklighet vi lever i. Tyvärr.

Idag åker jag till Katrineholm för en dagsvisit, ska kolla på en studentklänning och träffa Micke :) 

puss


Jäkla kropp!

fan vintern är tillbaka och den tar bort all den vårglädje som jag hade :(
jag börjar bli sjuk då jag hostar och slemmar plus att hela min kropp är trött och bara vill sova!
Måste vara frisk annars missar jag dagar på praktiken men jag funderar på att  snacka med min handledare..jag vill inte bli sjukare utan behöver nog vila...

shit va jag gnäller men fan jag hatar att bli sjuk!

klockan är 05.29 och om en halvtimme ska ja sitta på bussen till Södertälje, det blir bara att bita ihop idag och imorgon för på fredag är ja ledig! då blir det kurering som gäller!


Sepe mobil :P

Min mobil är på väg genom fönstret just nu!  Den vägrar att leverera sms till dem som jag skickar till och batteriet lever sitt egna liv :P men jag har oxå haft den riktigt länge så jag har nog slitit ut den ordentligt! :P

Förlåt till alla som skickat sms men inte fått svar! Fick säkert 15 sms på 10 min från folk som svarat på mina sms men som jag inte hade fått tidigare :P

Aja det betyder att jag måste köpa en ny, men jag har absolut noll koll på vilka mobiler som är bäst just nu..sen ska priset passa mina öde plånbok!

Ge mig tips gott folk på bra mobiler :D




tjing

IVA

Idag börjar mardrömsveckan på IVA, jobbar kväll idag..sen fram till lördag jobbar jag morgon utom fredag då jag är ledig. Sen jobbar jag kväll på söndag!
Det är bara att bita ihop!

Veckan därefter blir rätt skön., ledig måndagen och jobbar tis-tors sen ledig  i helgen :)
Får se vad som händer då, men jag ser framemot torsdagen.

Önska mig lycka till! ^^


Damaging this apartment

Revenge is not a good thing Lilly. Revenge is not a good thing Jessica. She say's it feels so good to hurt me. She say's it feels so good to make me cry. "I don't think we should meet again. I think I should forget that you exist. You're a curse that keeps getting worse. Now I know I'm finally done with you".

I don't think that I can make this. This is so much more than I can take. This is the worst cut ever. Everything goes into a thousand pieces. Everything goes into a thousand pieces. I'm damaging this apartment. So damn you two for making me unable to stop loving you.

I might live in an illusion but I really thought we could change the world. "No, let's play by the rules now Pablo. Let me show you how easily I could get laid. And how I've become an object, how my body is desired as a chocolate bar in school". I don't regret any of this, the endless phone calls nor the left cheek kiss.

I don't think...

I'm so tired of shame, of the pain that I've spread, of the "don't give up ?cause the good times ahead". So damn two for making me unable to stop loving you.


Hurtbullar!

Har varit och tränat med Elin på sydpoolen :D det va nog dagens räddning! har varit så arg och grinig nu några dagar men efter träningspasset så kändes det som att det lossnade lite ilska från mig!
Sen ville jag vara nyttig och köpa med mig sushi hem, men södertälje är så tråkigt så det fanns inge sushi ställe som var öppet :(

Imorgon börjar mardrömsveckan på IVA men det kommer jag fixa!  Har fått en hel del beröm där så jag ska kämpa på tills jag storknar!

Hoppas veckan blir bra!

Kramar

Jag och Elin på studentskivan =)


Wildflower

Nu vill jag ha en fin vårjacka! :) nya skor och ett par snygga solglasögon!  Synd att plånboken är öde just nu :P

haha min hund är rädd för humlor!

Ut i solen nu allihop! det är ju vår ute! :D


OYEAH!

Studentskivan va sååå rolig! =D mycket folk, bra musik och alla va verkligen på topphumör! :D kändes riktigt bra att ha kul med klasskompisarna och sen att Jella, Camilla och Eja kom upp! Alla underbara på ett och samma ställe!
Jag kom senare hem till min moster som blev min räddning för natten...tack Satu!

Middagen va god och Chaplin va helt okej!

Tack alla för en härlig kväll!!!! :D

image35


image36


Mer bilder finns på min bilddagbok http://julster.bilddagboken.se/p/main.html

Studentskiva! =D

japp idag blir det av, jag har massa saker som jag måste släpa på hem till Vally där kvällen börjar =) känner mig lite nervös men hoppas på allt allt går som det ska idag!
Ja, ja har legitimation, jag har plånbok och ett strålande humör ^^!

Sen får jag se hur/när jag kommer hem! det blir intressant att se..hem vill ja iaf komma och mamma kommer säkert sitta uppe och vänta hela natten :P hon är rädd att jag ska försvinna med nån främlig!
 
Vi håller koll på varandra ikväll! ^^

Klänningen :)
image34


Full rulle!

Idag är det dagen innan studentskivan :D känner mig lite fånig men det kommer bli riktigt roligt! Det som är dumt är att jag måste åka till Vally direkt efter praktiken där hon ska få göra en makeover på mig :) men först måste jag duscha på sjukhuset,,,dagens mål är att hitta en dusch :P

Sen har jag tusen saker jag måste göra innan dagen är slut..kolla kläder, skor och allt ja måste ha med mig, jag måste hitta nånstans att sova i Södertälje eftersom jag inte kan komma till Nykvarn imorgon ( bor på landet och det går inga bussar efter 12 imorgon) sen funderar jag på att klippa mig! topparna ser jäkligt risiga ut!
Jag måste kolla om det fattas nått och snabbt handla det på stan...

Aja men jag fixar det nog! Imorgon blir det party! :D

Idag sliter jag på IVA och det känns rätt bra med praktik! :)

tjing

för jag ska ta studenten!! :D

STUDENTMÖSSORNA ÄR I SKOLAN! =D alla i op3 kan gå till skolan och se om deras mössor är inne, finns hos Gunilla!! tjoho!!!! :D


Yes äntligen!

Nu verkar bloggen fungera igen :D igår va min första dag på IVA och det gick väl sådär!, lite strul med mina handledare och vad jag skulle göra under dagen..men jag fick iaf känna på hur det va att observera patienter, konntrollera  deras värden m.m. Kände mig rätt duktig ^^

Nu sitter jag här, klockan är 05.17 och jag ska ta 6 bussen in mot Södertälje :P rätt tidigt men det blir så när man bor ute på landet!

Senare idag ska jag träffa Sandra :) så ska vi åka till skolan och hämta lite saker sen hoppas jag på en fika!

Ha en bra dag! =D


image33

RSS 2.0