Mot Mava

Det är dags att börja jobba igen och jag känner mig lite nervös men ändå peppad. Kör ett kvällspass och det är väl både fördelar och nackdelar men det va skönt med sovmorgon så man hinner fatta att man snart ska till jobbet igen. Ska vara på MAVA i 2 veckor och det går nog himla fort och sen börjar man på riktigt igen på operation. 
 
Jag håller tummarna att första kvällen blir lugn!
Nu ska jag snart kila men ska packa det sista, håll tummarna nu att det blir en bra kväll!
Ha det fint.
Kram
 

Nykvarn & Stockholm

Sitter med lite frukost och ska snart packa ihop det sista inför trippen till Nykvarn. Stannar tills på onsdag och imorgon åker jag till Stockholm för att göra stan och sen kolla på Tomas Ledin som spelar på Allsång på Skansen! Det kommer bli toppen! 
 
Är inne på min sista semestervecka nu och det känns lite jobbigt men jag ska försöka att inte tänka så mycket på det utan ta dagarna som de kommer. Sommaren tar inte slut för att man börjar jobba utan man har helgerna sen och då är det bara att hålla tummarna att vädret blir finare i augusti.
 
Nu ska jag fixa och sen gå ner mot tåget.
Ha en fin dag!
 
Kram
 
 
Jag hoppas på lite mys med Iza och Zeth :)

Rockabilly Beach Party va så roligt!


Recept

Glassen vart god men jag skulle nog tagit lite mer polkagrisar och det blir mer än 1 1/2 liter glass så ha en stor bytta redo :)
 
1 1/2 liter
8 dl vispgrädde
6 äggulor
6 msk florsocker
150 g polkagrisar
röd karamellfärg
 
Garnera med:
polkaskruvar
 
 
Gör så här
1. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Krossa polkagrisarna till små bitar och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner grädden.
2. Dela upp smeten i två skålar och rör i röd karamellfärg i den ena så den får en härlig rosa färg.
3. Häll hälften av den vita smeten i en brödform. Häll på den röda smeten och avsluta med resterande vit glassmet. Dra med en gaffel genom glassen så färgerna blandas lite. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
 
 

Dags för glass

Det känns som om att jag inte gör nått annat än att bakar och fixar men det är roligt när man har tid och hittar saker i skafferiet som man kan göra nått gott av. Idag ska jag testa att göra egen polkagrisglass som man kan mumsa på ikväll sen :)
 
 
Jag hoppas att min blir lika fin!

Fynd från Mellösa secondhand

 
2 fina fat :)

Medans degen jäser så skriver jag på årets julklappslista..

 
 
 
* en ny bakmaskin
* elvisp
*förkläde
*Ett nytt och större kök :)

Har haft en härlig dag tillsammans med Kerstin&Selma :)

 
 
 
 
Vi lekte i lekparken, shoppade fina kläder och åt en god lunch på Kvarnen :)
Nu har jag varit ute på kvällspromenaden och myser i soffan.
Ha en fin kväll!
Kram

Idag ska jag baka frallor :)


Bullmamma

Med hjälp av dagens väder som varit soligt och varmt så har jag ignorerat hostan och tröttheten och hunnit med en hel del. Började dagen med en rejäl sovmorgon och frukost på balkongen samt en timmes solande. Så skönt! Vid 12 gick jag till en tjej som säljer mobilskal och fick med mig ett träningsskal som man fäster på armen och ett rosa silikonskal så nu har jag nog allt jag behöver till min lilla samung. 
 
Efter promenaden handlade jag till middagen och när jag kom hem började jag att baka en massa kanel och vaniljbullar. Trodde det skulle ta hela dagen men det tog 2 timmar och var inte så svårt som jag trodde så nu är frysen full!
 
Middagen vart lax med potatis och romsås, smakade superbra men sen efter maten vart jag så trött att jag somnade som en stock i soffan. Sov 2 timmar och när jag vaknade var jag alldeles varm och svettig och tog tempen som visade på feber så jag låg kvar i soffan och somnade om tillochfrån. 
 
Snart ska jag lägga mig och läsa min nya bok Skam, verkar rätt bra och jag blir verkligen en bokmal på sommaren. Vädret har ju varit perfekt för oss som gillar att ligga nerbäddade i en mysfilt och läsa i flera timmar!
 
Ha det fint allihop.
Kram
 
 

Helgen i Uppsala

Nu är vi tillbaka i Kholm efter 2 dagar i Uppsala som är en himla mysig stad!
Jag har lekt med Axel, shoppat, ätit, fikat, spelat spel och bara haft det bra. Det va skönt att komma iväg lite och se nått nytt. Nu sitter jag och funderar på veckan som kommer, det är min 3:e semestervecka och jag är sugen på att baka så jag ska kanske göra en massa kanelbullar imorgon och sen får jag se vad som händer. 
 
Nu blir det film och sen ska jag krypa ner under täcket, borta bra med hemma bäst stämmer, speciellt ens egna säng :)
 
Ha en fin kväll.
Kram
 
Vi hade tur att hitta en stadsloppis och jag fyndade en väska ( som vanligt ^^ ) och en bok 
 
 
 
 
Älskling leker med Axel och hans nya badboll :)
 
 

Migränhelvete

Sitter just nu framför mammas dator med en huvudmassör inborad i min skalle..
Hela natten har ja hostat, snorat oh jag vaknade med världens migrän så jag har proppat i mig alla tabletetr ja hitta plus en huvudmassör. Alla andra sover men jag får ingen ro i kroppen när hela skallen känns som om den ska explodera.
 
Så fort apoteket här i Nykvarn har öppnat så ska jag rensa deras hyllor på migräntabletter och sen åker jag och älskling till Uppsala. Kan säkert sova en stund i bilen sen.
 
 
 

Det bästa med att ha semester!

 
 
 
 
 
lägga sig i soffan och kolla på en massa repriser! :)

Temat höst

Fick precis ett sms från Marika som är min brorsas tjej, de ska ha dop för Iza den 22 september och jag längtar efter att få hålla lilltjejen i min famn, jag ska ju bli gudmor! :D
 
 
 

Dags för en promenad!


Jag ger upp..

Jag åkte till Skokanonen för att kolla in deras gummistövlar men kom hem med ett par snygga höstskor istället, dessutom va dom på rea! Det är lika bra att inse att vi inte kommer få nå sommar så jag börjar redan ladda med varmare plagg och skor.
 

Halsont

Både jag och Micke har fått nå liten bacill som gör att halsen känns som sandpapper och det måste se roligt ut när vi går runt med tekoppar, halstabletter och mummlar. Kroppen känns tung och ibland kommer hostan som gör att det trycker i bröstkorgen. Jag brukar inte vara sjuk mer än en dag så det känns onödigt nu när man har semester.
 
Ja vet att jag tjatar men jag börjar bli så less på allt regn och kalla dagar, hittade mitt pass och kollade genast in sista minuten resor till värmen men ångrade mig när jag kollade sparkontot. De flesta semesterslantar har gått till bilhelvetet och de kronor som är kvar vill ja gärna ha till Grönan och Allsång på skansen. Man skulle kanske gå och köpa en trisslott och hålla tummarna..
Känner mig lagom bitter och grinig men så fort jag börjar jobba igen så ska jag ansöka om ledigt i vinter och då tusan ska jag till värmen!
 
Jag har inget planerat för dagen men jag ska försöka väcka liv i Micke och kanske ta en tur till Norrköping, behöver kolla igenom garderoben efter varma tröjor och byxor för jag måste erkänna att jag har gett upp hoppet om sommaren så det är bara att börja ladda inför kylan och höstmörkret.
 
Man skulle kanske införskaffa sig ett par rejäla gummistövlar...
 
 
 

Sommarbilder del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första semesterveckan är gjord!

Dagarna blandas ihop lite när man inte har dom vanliga rutinerna och imorgon börjar min andra semestervecka. 
Hittills har jag varit i Nykvarn hos mamma&pappa, träffat tjejerna och mina underbara brorsbarn :)
 
Igår va vi ute och firade Marcus som fyllde 20 och det vart drinkar och dans på Statt. Känner mig lite seg i huvudet idag men annars är jag pigg och glad, har både städat och lagat en rejäl middag så då får man vara nöjd med dagen. 
 
Det enda på agendan imorgon är att tvätta och sen får ja se vad veckan har att erbjuda :)
 
Försöker skicka över lite bilder från mobilen men blogg.se verkar bråka så dom kommer upp senare!
 
Ha en fin kväll
Kram

Sommar med Ernst

Jag är hos mamma och pappa i Nykvarn och har det himla bra :)

Micke 25 & 1:a semesterdagen

Jag måste erkänna att jag redan är lite rastlös, man är så inställd på att jobba så när man inte har nått att göra så blir man seg och trött. Men det är bara första dagen så det kommer nog ordna till sig :)
 
Min älskade sambo fyller 25 idag och igår firade vi med lite fika hos Familjen Carlsson, bakade godaste tårtan och myste med Selma. Idag är det lugnt, vi tog en runda till Djulö för lite fika och senare blir det middag nånstans ute. Själv har jag bestämt mig för att fira min 25års dag i Thailand eller nått annat varmt land! 
 
Imorgon hoppar jag på tåget och åker mot Nykvarn för att hälsa på tjejerna och den nya bebisen, det ska bli så mysigt att få hålla en helt ny liten människa i famnen och bara njuta! :)
 
Ha en fin kväll
Kram
 
 
<3 <3
 

RSS 2.0